Блінкен анонсував потужний пакет політичної і практичної підтримки Україні на саміті НАТО

Блінкен анонсував потужний пакет політичної і практичної підтримки Україні на саміті НАТО

Укрінформ
Країни-члени Північноатлантичного альянсу під час саміту глав держав у Вільнюсі забезпечать Україні «потужний пакет» підтримки, який стане сигналом для Путіна, що міжнародна єдність залишається міцною і йому не вдасться добитися своїх цілей.

Про це заявив у понеділок під час пресконференції в Вашингтоні державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, ви можете очікувати на саміті НАТО потужний пакет як політичної, так і практичної підтримки для України в майбутньому»,- зауважив держсекретар США.

Читайте також: Штати не мають інформації про передачу Китаєм озброєнь РФ – Блінкен

Він також висловив переконання, що це паралельно надішле міцний сигнал Путіну, який, вочевидь, хоче перечекати, поки міжнародна спільнота припинить свою допомогу. Однак, як підкреслив глава Держдепу, країни, що підтримують українців, сповнені рішучості.

Блінкен наголосив, що цивілізований світ, як і Україна, хоче досягти миру, який буде справедливим і міцним.

«Якщо та коли Росія буде готова долучитися до цих умов, ми всі будемо готові це зробити. Але те, що ми бачимо сьогодні - що вона не готова до цього»,- зауважив державний секретар США.

Читайте також: Блінкен може відвідати Китай наступного тижня - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО.

Україна ставить перед союзниками по НАТО питання надання гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-