Дуда: Саміт НАТО має принести чіткі рішення про членство України в Альянсі

Дуда: Саміт НАТО має принести чіткі рішення про членство України в Альянсі

Укрінформ
На саміті НАТО у Вільнюсі має бути прийнято чітке рішення про членство України в Альянсі.

Про це під час пресконференції у понеділок в Парижі в межах зустрічі лідерів Веймарського трикутника заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу. 

“Питання гарантій безпеки для України зараз дискутується на найвищому рівні. Я маю сподівання, що найближчий саміт НАТО у Вільнюсі принесе Києву добру звістку про те, що членство України в НАТО є на горизонті; що світло в кінці тунелю, як часто кажуть в Україні, стосовно членства в НАТО, і яке хочуть побачити українці, з'явиться завдяки нашим рішенням, які буде прийнято у Вільнюсі”, - наголосив Дуда.

Читайте також: Україна на саміті у Вільнюсі отримає алгоритм вступу до НАТО - заступник міністра оборони

Він підкреслив, що на сьогодні найбільшим очікуванням української влади, українських військових й українського суспільства загалом є чіткий сигнал щодо зрозумілої перспективи членства в НАТО. Він назвав це одним з головних завдань на саміт Альянсу.

Президент РП підкреслив, що Росія не може виграти цю війну. Відтак, Захід має зробити усе можливе, щоб допомогти Києву витіснити ворожі російські війська не лише заради України, це важливо також для майбутнього Європи.

За його словами, поразка Росії в Україні буде запорукою того, що Кремль більше ніколи не наважиться атакувати іншу країну. Він звернув увагу, що наразі українська армія здійснює контрнаступ.

Читайте також: Зеленський поговорив з Дудою про очікування від саміту НАТО у Вільнюсі

“Я сподіваюся і вірю в те, що завдяки нашій підтримці цей контрнаступ буде результативним…Ми хочемо, щоб Україна перемогла, а цією перемогою буде витіснення російських військ з усіх окупованих територій”,- наголосив Дуда.

Він додав, що саме так має завершитися війна і всі країни Заходу мають допомагати України досягти цю мету.

Дуда зазначив, що під час зустрічі в межах Веймарського трикутника в Парижі обговорюється, зокрема, питання створення льотної коаліції – коли Україна зможе отримати літаки, як виглядатиме навчання пілотів і яку допомогу далі треба надавати Києву.

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО.

Україна ставить перед союзниками по НАТО питання надання гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-