Україна і Швейцарія обговорили співпрацю щодо пошуку зниклих безвісти

Україна і Швейцарія обговорили співпрацю щодо пошуку зниклих безвісти

Фото
Укрінформ
Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко обговорив із представником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, послом Сімоном Гайссбюлером подальші напрями двосторонньої співпраці Швейцарії та України у питанні пошуку зниклих безвісти осіб.

Як передає Укрінформ, про це Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти повідомляє в Телеграмі.

Котенко і Гайссбюлер спільно відвідали Школу кримінальних наук Лозаннського університету, де ознайомилися з інноваційними технологіями, які використовують у пошуку та ідентифікації зниклих безвісти осіб.

Зазначається, що фахівці університету поділилися напрацюваннями щодо прискорення ДНК-експертиз та розробки сучасних дронів для встановлення місць масових поховань.

Також Котенко обговорив із Гайссбюлером подальші напрями двосторонньої співпраці Швейцарії та України.

“Взаємодія з міжнародними партнерами – це крок вперед у пошуковій роботі. Дякуємо швейцарській стороні, що не стоїть осторонь проблеми зниклих безвісти в Україні та всіляко допомагає нам прискорити процес пошуку та ідентифікації загиблих. Ми це дуже цінуємо”, – наголосив уповноважений зі зниклих безвісти.

Читайте також: Поліція отримала три звернення про зниклих безвісти на Херсонщині - МВС

Як повідомляв Укрінформ, наразі у Реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин обліковано понад 25 тисяч громадян України.

Фото: Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-