Китай заявив, що готовий надати допомогу постраждалим унаслідок руйнування Каховської ГЕС

Китай заявив, що готовий надати допомогу постраждалим унаслідок руйнування Каховської ГЕС

Укрінформ
Китай готовий направити в Україну гуманітарну допомогу постраждалим від затоплення, спричиненого підривом російськими військовими греблі Каховської ГЕС.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь, передає кореспондент Укрінформу.

Ван зауважив, що Китай «серйозно стурбований» повідомленням про руйнування греблі і конструкцій Каховської ГЕС та його гуманітарними, економічними й екологічними наслідками.

«Ми закликаємо всі сторони конфлікту поважати міжнародне гуманітарне право та робити все можливе для захисту мирного населення і безпеки цивільних об’єктів», - сказав дипломат.

За його словами, за нинішніх обставин ключовим пріоритетом є «докласти зусиль для порятунку жителів постраждалих районів та адекватного реагування на стихійне лихо».

Ван нагадав, що від початку «кризи» (так у Пекіні називають розв’язану Росією війну проти України) Китай дотримується власної позиції і «відіграв конструктивну роль у сприянні полегшенню життя людей в Україні».

Читайте також: Китай відреагував на підрив Каховської ГЕС

«Ми висунули ряд пропозицій, включаючи ініціативу з шести пунктів щодо поліпшення гуманітарної ситуації в Україні, і направили в Україну кілька партій гуманітарних вантажів. Ми готові й надалі докладати зусиль у цьому напрямку», - заявив Ван.

Однак він не уточнив, яку саме гуманітарну допомогу Китай планує надати.

Як повідомляв Укрінформ, у ніс проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Затоплено частину Херсона і ще 80 населених пунктів. На правобережжі області організована евакуація людей з небезпечних місць.

Генеральний прокурор Андрій Костін поінформував посла Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуна про слідство у справі щодо підриву Каховської ГЕС.

Фото: libkos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-