Помічник Байдена обговорив із силовиками Ізраїлю важливість підтримки України

Помічник Байдена обговорив із силовиками Ізраїлю важливість підтримки України

Укрінформ
Помічник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван обговорив з представниками безпекового блоку уряду Ізраїлю занепокоєння щодо військової співпраці РФ та Ірану, а також необхідність підтримки України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому за результатами зустрічі, передає Укрінформ.

«Салліван обговорив спільну стурбованість у звʼязку з поглибленням військової співпраці Росії й Ірану, а також важливість підтримки України, яка захищає свої території та громадян, у тому числі від іранських безпілотників», - зазначається в документі.

Загалом сторони обговорили широкий спектр глобальних і регіональних тем, що становлять обопільний інтерес. У тому числі йшлося про посилення двосторонньої стратегічної взаємодії, запобігання отриманню Іраном ядерної зброї, протидію зловмисній активності цієї країни та її спільників.

Читайте також: Військові Ізраїлю спільно із ЗСУ впроваджують систему попередження про ракетні атаки - глава МЗС

Окремо обговорювалися питання економічної інтеграції Ізраїлю на Близькому Сході, а також  запровадження додаткових заходів для покращення життя палестинців, що має вирішальне значення для мирного, успішного та інтегрованого регіону.

Як уточнили в Білому домі, Джейк Салліван зустрівся в четвер у Вашингтоні з радником з питань національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі та міністром зі стратегічних питань Роном Дермером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-