Маасікас привітав призначення нового складу ВККС

Маасікас привітав призначення нового складу ВККС

Укрінформ
Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас привітав призначення нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Вітаю Вищу раду правосуддя з прозорим призначенням нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вагомим досягненням масштабної судової реформи є перезавантаження органів судової влади», - зазначив дипломат.

Маасікас зауважив, що перед ВККС стоїть складне завдання дібрати майже 2500 нових суддів та оцінити кваліфікацію чинних. На його переконання, чесне, професійне та прозоре проведення цих двох процесів зміцнить верховенство права та підвищить довіру до України.

Посол ЄС нагадав, що реформа у сфері юстиції триває в Україні з 2019 року, і міжнародні партнери допомагали українській владі на цьому шляху "порадами, грошима та експертами".

Читайте також: Викриті на корупції судді Верховного Суду намагалися вплинути на обрання членів ВККС — Кривонос

..."Формування ВРП та ВККС також було однією з рекомендацій Єврокомісії, пов’язаних з отриманням Україною статусу кандидата в ЄС. Це реформа, якій я присвятив найбільше сил у тісній співпраці з багатьма українськими колегами. Дякую за цю можливість, задоволений результатами!» - зазначив посол ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Вища рада правосуддя 1 червня призначила 16 нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Їх призначення розблоковує роботу ВККС, який не працював в Україні з 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-