Верещук вручила паспорт хлопцю, якого вдалося повернути після викрадення росіянами

Верещук вручила паспорт хлопцю, якого вдалося повернути після викрадення росіянами

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у присутності Президента Володимира Зеленського на конференції "UA: Війна. Недоспівана колискова" вручила паспорт громадянина України хлопцю В’ячеславу, якого вдалося повернутися на Батьківщину.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Серед нас є хлопець, якого нам вдалося повернути. Він вийшов на нас і сказав, де він, а ми зробили все для того, щоб він повернувся. Завтра йому виповниться 18 років. Ми б хотіли вручити йому цей паспорт. Наш В'ячеслав. Дякуємо та обіцяємо, що усіх повернемо», - сказала Верещук.

Вона наголосила, що повертати викрадених Росією дітей завжди дуже важко.

Як повідомлялося, учасники конференції обговорюють тему порушення прав дітей у зв’язку з військовою агресією РФ, окрема увага – злочину депортації, його масштабам та наслідкам. Також під час події присутнім розповідають історії порятунку та повернення українських дітей з тимчасово окупованих територій та території країни-агресора. Крім того, у межах заходу учасники можуть переглянути тематичні відеоролики, зокрема документальний фільм – «Поверніть мене татові».

Читайте також: В Енергодарі росіяни готують викрадення дітей - хочуть вивезти в Крим на автобусах ЗАЕС

Як повідомлялося, Російська Федерація за період повномасштабного вторгнення викрала 20 тисяч українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-