В ОП відреагували на заяви МЗС РФ про «умови» припинення бойових дій

В ОП відреагували на заяви МЗС РФ про «умови» припинення бойових дій

Укрінформ
Допоки на нашій території стоять російські війська, ніщо не змусить українське суспільство та керівництво держави проводити переговори з росіянами.

Так прокоментував у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заяви МЗС РФ про "умови" припинення війни з Україною.

"Не існує такої сили, яка сьогодні змусить українське суспільство і керівництво держави говорити з росіянами, доки на нашій території стоять війська рф", - написав Єрмак.

У свою чергу, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк зазначив у Твіттері, що заяви МЗС РФ підтверджують юридичну й фактичну недієздатність російського керівництва, а реалістичними є лише "зустрічні" умови України.

"Вимоги Росії" вустами МЗС РФ швидше підтверджують юридичну й фактичну недієздатність російського керівництва. Тому реалістичні лише «зустрічні умови України»... Негайне виведення всіх військ із суверенної території України. Остаточне визнання того, що СРСР розпався й пострадянські країни мають увесь обсяг суверенітету. Видача воєнних злочинців й авторів війни. Закріплення зони демілітаризації (буферної зони) на території РФ. Скорочення наступальної зброї (ракет підвищеної дальності). Міжнародна конференція з організації контролю над ядерним арсеналом РФ. Юридично зафіксована програма репараційних виплат, включно з добровільною відмовою від арештованих в інших країнах російських активів на користь України...". - вважає Подоляк.

Читайте також: Джонсон заявив, що не бачить причин для затримок української перемоги

Як повідомлялось, заступник глави МЗС Росії Михайло Галузін в інтерв'ю російському пропагандистському інформагентству ТАСС назвав "умови" для припинення війни з Україною. Серед них – припинення бойових дій ЗСУ та постачання західного озброєння, відмова України від вступу до НАТО та ЄС та повернення до нейтрального позаблокового статусу.

Окрім того, як зазначають ЗМІ, Галузін заявив, що Україна має "визнати територіальні реалії" та надати російській мові статусу державної, "дотримуватися основних прав людини", у тому числі права на свободу віросповідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-