Сенатор Грем закликає прискорити і посилити постачання зброї Україні

Сенатор Грем закликає прискорити і посилити постачання зброї Україні

Укрінформ
Сенатор США Ліндсі Грем вважає, що Вашингтон має прискорити темпи надання і посилити військову допомогу Києву, включно з наданням далекобійних ракет, касетних боєприпасів і винищувачів F-16.

Про це він заявив на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Генерал Міллі (голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі - ред.) сказав те, з чим я згоден: чарівної зброї немає. Але ось що я хотів би сказати генералу Міллі: є важлива зброя, і ми занадто повільно передаємо зброю, яка має значення для українських військових», - сказав Грем, зауваживши, що не бачив більш боєздатних військових, ніж українські.

Читайте також: Сенатор Грем вважає, що контрнаступ покаже результати у найближчі дні й тижні

Американський політик також підтримав надання Вашингтоном літаків F-16 та відкриттям навчальних центрів для українців у США, а не лише в Європі. «F-16 матимуть значення. Це не чарівна зброя, але в поєднанні з іншою вона буде вирішальною. Тому моє послання адміністрації Байдена: я ціную те, що ви зробили; потрібно зробити більше», - наголосив сенатор.

Він також заявив, що наполягатиме на наданні Україні зброї більшої дальності.

Читайте також: Зеленський зустрівся із американським сенатором Гремом

«ATACMS можуть досягти росіян, як жодна система HIMARS. Я збираюся сказати колегам у Сенаті, що нам потрібно заохочувати адміністрацію Байдена надати ATACMS українським військовим, щоб допомогти цьому контрнаступу», - наголосив політик.

Водночас Грем підтримав надання Україні касетних боєприпасів.

«Ніхто в цій країні не просить жодного американського солдата. Вони запитують те, що просив Ізраїль: дайте нам якісну перевагу, і ми самі захищатимемося», - наголосив сенатор.

При цьому він зауважив, що принаймні дві третини сенаторів-республіканців вважають підтримку України життєво важливим інтересом США.

«Це не територіальний спір. Путін не зупиниться в Україні, якщо його не зупинять українці. ...Послухайте, що він говорить. У нього дивна ідея реконструкції Російської імперії», - сказав Грем.

Він також висловив переконання, що спікер Палати представників Кевін Маккарті у співпраці з демократами і республіканцями підтримає ефективну допомогу Україні для продовження боротьби проти агресора.

Сенатор також наголосив, що найкращий спосіб захистити Тайвань – це завдати поразки Росії.

«Я хочу, щоб китайці побачили, що вторгнутися до сусіда не так просто, як здається», - підкреслив Грем.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч із сенатором Сполучених Штатів Америки Ліндсі Гремом у пʼятницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-