Лавров планує турне до Африки по «моїх слідах» - Кулеба

Лавров планує турне до Африки по «моїх слідах» - Кулеба

Укрінформ
Москва уважно стежить за візитами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до країн Африки і планує поїздку міністра Сергія Лаврова по його слідах.

Про це глава української дипломатії заявив під час відеовключення в Інстаграмі з Ефіопії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаю, що в Москві дуже уважно стежать за моїм турне і там, де я зʼявляюся, приходить російський посол і починає розказувати: як погано, що ви приймали українського міністра. Лавров по моїх слідах, навздогін одразу намагається говорити з людьми, з якими я говорив і планує свій візит до Африки», - сказав міністр.

Читайте також: Україна підтримує представлення Африки в Радбезі ООН та G20 – Дмитро Кулеба

Кулеба підсумував, що Африка є простором дипломатичного двобою з РФ, та відзначив, що Росія 30 років дуже потужно працювала, сіяла свою пропаганду і переконує в тому, що вона є "рятівником і єдиним захисником" Африки на світовій арені.

Глава МЗС також поінформував, що його турне континентом продовжиться в Руанді.

Читайте також: Весілля родини Лаврова у Грузії не відбудеться – Зурабішвілі

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України відвідує країни Африки для просування Формули миру Президента Володимира Зеленського та відкриття нових перспектив для країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-