В Офісі генпрокурора засудили видачу Росією ордеру на арешт прокурора МКС

В Офісі генпрокурора засудили видачу Росією ордеру на арешт прокурора МКС

Укрінформ
В Офісі генерального прокурора засудили видачу Росією ордеру на арешт прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генпрокурора повідомляє у Телеграмі.

«Ми рішуче засуджуємо ордер росії на арешт Каріма Хана - прокурора МКС», - заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, «дії рф вкотре демонструють справжню — нецивілізовану природу кремлівського режиму, який відверто нехтує міжнародним порядком, заснованим на верховенстві права, та посягає на механізми міжнародного правосуддя».

Читайте також: Рішення Росії порушити кримінальну справу проти МКС є неповагою до міжнародного права – ЄС

«Прояв такої аморальності разом із веденням агресивної війни та безперервним вчиненням найтяжчих міжнародних злочинів має завершитися відповідальністю як кремлівського режиму та його керівництва, так і окремих виконавців, причетних до скоєння міжнародних злочинів», - наголосив Костін.

В Офісі генпрокурора нагадали, що «Міжнародний кримінальний суд (МКС) — це міжнародний механізм кримінального правосуддя, уповноважений розслідувати, обвинувачувати та судити осіб, обвинувачених у скоєнні найтяжчих міжнародних злочинів відповідно до Римського статуту».

«За 20 років свого існування він зарекомендував себе як ключовий інструмент боротьби з безкарністю, забезпечення справедливості для жертв і запобігання майбутнім злочинам», - зазначили в ОГП.

Читайте також: Карім Хан переконаний, що ПАР «вчинить правильно» з арештом путіна

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Слідчий комітет Росії заочно висунув звинувачення прокурору Каріму Хану та судді Міжнародного кримінального суду Розаріо Сальваторе Айталі, які видали ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та російського дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-