Миротворча місія африканських лідерів: Кулеба вказав на важливу деталь

Миротворча місія африканських лідерів: Кулеба вказав на важливу деталь

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив візит делегації африканських лідерів до України для обговорення мирних ініціатив.

Про це глава української дипломатії заявив в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«До нас їде дійсно група африканських лідерів. У них, принаймні станом на зараз, немає мандату Африканського союзу, тобто вони не будуть говорити від імені всієї Африки – будуть говорити від імені своєї групи. Це важлива деталь, яку треба враховувати, але ми відкриті до діалогу з усіма, хто хоче розмовляти, шукати рішення», - сказав міністр.

Кулеба нагадав, що Україна буде говорити з усіма, хто має свої пропозиції, якщо ці пропозиції поважають два фундаментальні принципи: відсутність юридичного або фактичного переходу території України під контроль Росії та жодної мови про замороження конфлікту.

«Ми готові говорити про них (мирні ініціативи – ред.) із точки зору того, як їх поєднати з Формулою миру й інтегрувати в неї», - підкреслив глава МЗС України.

Читайте також: Делегація лідерів африканських країн відвідає Україну та Росію з «миротворчою місією» — AP

Як повідомлялося, 16 травня президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса заявив, що африканські країни запропонують мирну ініціативу для завершення війни росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-