Президент: Маємо порозуміння зі світовою більшістю щодо кожного суттєвого для України пункту

Президент: Маємо порозуміння зі світовою більшістю щодо кожного суттєвого для України пункту

Відео
Укрінформ
Світ чує позицію України - щодо кожного суттєвого для нашої держави пункту маємо порозуміння зі світовою більшістю.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Завершуємо цей дуже непростий, але дуже важливий тиждень. У п’ятницю – Ліга арабських держав. Субота й неділя – G7 плюс Україна та ще розширений формат – сім плюс партнери, зокрема Глобальний Південь, плюс Україна. Інтенсивно. Світ чує нашу позицію: захист і гарантії безпеки, повернення всіх наших територій, всіх наших людей, справедливість, реалізація нашої формули миру. Щодо кожного суттєвого для України пункту маємо порозуміння зі світовою більшістю. І разом будемо збільшувати український потенціал», - наголосив Президент.

Глава держави розповів про низку двосторонніх зустрічей, які відбулися в рамках візиту до Японії, та наголосив, що Україна посилюватиме співпрацю з партнерами.

Читайте також: На саміті «Великої сімки» в Хіросімі українська тематика була центральною - Зеленський

«Зустріч із Президентом Байденом – і, як завжди, стаємо сильнішими після таких переговорів. Зустріч із лідером Індонезії – змістовно. Зустріч із Президентом Республіки Корея – є потенціал для міцних відносин. Зустріч із Премʼєр-міністром Канади Трюдо – дякую, Джастіне, тобі. Поспілкувався з лідерами В’єтнаму та Австралії. Окремо й детально говорили з Прем’єр-міністром Японії – будемо посилювати співпрацю», - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент України взяв участь у 48-му саміт «Групи семи». Зеленський виступив перед лідерами «Великої сімки», подякувавши за підтримку України та звернувшись до кожного окремо.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-