Президенти України й Індонезії обговорили зернову ініціативу та формулу миру

Президенти України й Індонезії обговорили зернову ініціативу та формулу миру

Фото
Укрінформ
Під час робочого візиту до Японії для участі в саміті «Групи семи» Володимир Зеленський провів переговори з президентом Республіки Індонезія Джоко Відодо.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Офіс Президента.

«Володимир Зеленський поінформував співрозмовника про перебіг бойових дій в Україні. Глава Української держави привернув увагу до обстрілів цивільної інфраструктури нашої країни», - йдеться в повідомленні.

Зеленський закликав президента Індонезії сприяти зусиллям України у поверненні незаконно депортованих дітей.

Своєю чергою Джоко Відодо привітав продовження Чорноморської зернової ініціативи. Сторони відзначили важливість її розширення.

Під час зустрічі лідери обговорили реалізацію української формули миру.

Володимир Зеленський подякував президенту Індонезії за запрошення взяти участь у саміті «Групи двадцяти» в листопаді 2022 року, на якому світу було представлено українську формулу миру.

Читайте також: Господар саміту G20 Індонезія: Ми мусимо припинити війну в Україні

Президент України також висловив подяку Індонезії за готовність підтримати зусилля з відновлення нашої країни, зокрема у сфері охорони здоров’я.

Як повідомлялося, в Японії триває 48-й саміт «Групи семи», на який прибув Володимир Зеленський. Учасники саміту розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі за наслідками пандемії коронавірусу та російської агресії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-