Зеленський у Японії планує переговори з прем'єром Кішідою

Зеленський у Японії планує переговори з прем'єром Кішідою

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський особисто буде присутній на зустрічі з лідерами країн «Групи семи» в Хіросімі у неділю, 21 травня, що відбудеться в рамках саміту G7.

Про це з посиланням на співрозмовників в уряді Японії повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Очікується, що глава Української держави прибуде до Хіросіми сьогодні в другій половині дня за місцевим часом (близько опівдня за Києвом).

Це буде перша поїздка Зеленського до Японії, країни-господарки саміту G7, та до Азії від початку війни Росії проти України в лютому минулого року.

В Kyodo вважають, що його присутність спрямована на те, щоб заручитися більшою підтримкою України з боку групи розвинених економік, хоча питання України є одним із ключових пунктів порядку денного цьогорічного саміту.

Читайте також: Зеленський зустрінеться з Байденом на саміті G7 – глава ОП

Спочатку планувалося, розповіли виданню в МЗС Японії, що Президент України буде присутнім на саміті онлайн, проте він «висловив велике бажання приєднатися до зустрічі особисто».

«Після ретельного аналізу порядку денного та розкладу саміту ми вирішили, що проведемо сесію щодо України серед лідерів G7 за особистої участі президента Зеленського в останній день саміту», - зазначили в японському дипломатичному відомстві.

В уряді Японії повідомили, що український президент також планує провести двосторонні переговори з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішіда.

Kyodo нагадує, що Зеленський нещодавно відвідав Італію, Німеччину, Францію та Великобританію для переговорів із їхніми лідерами, посиливши заклики до подальшої підтримки, оскільки Україні потрібно більше зброї та військового обладнання для успішного контрнаступу і звільнення окупованих Росією територій України.

Читайте також: Формула миру і взаємодія в гуманітарній сфері: Зеленський зустрівся з прем’єром Іраку

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у п’ятницю, 19 травня, здійснив візит до Саудівської Аравії, де, серед іншого, взяв участь у саміті Ліги арабських держав закликав держави-члени цього регіонального об’єднання долучитися до імплементації української формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-