Уряд Японії підтвердив, що Зеленський візьме участь у саміті G7 онлайн

Уряд Японії підтвердив, що Зеленський візьме участь у саміті G7 онлайн

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті G7 у Хіросімі онлайн.

Про це повідомив уряд Японії у четвер, передає Укрінформ із посиланням на Kyodo.

«Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті "Великої сімки" у Хіросімі в неділю онлайн, заявив уряд Японії в четвер після чуток про те, що він може бути присутнім на зустрічі особисто», - пише видання.

Як пише агентство, коли 21 березня прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда здійснив несподівану поїздку до Києва для переговорів із Зеленським, він сказав, що запросив українського лідера взяти участь у триденному саміті, який розпочинається у п'ятницю, онлайн.

Читайте також: Війна, відбудова, економіка: Білий дім назвав теми щодо України для обговорення на саміті G7

Водночас японське видання «Майнічі» інформує, що за словами Кішіди, від початку планувалося, що Зеленський візьме участь у засіданні лідерів G7 у другій половині дня 19 травня. "Але через обставини, пов’язані з українською стороною, було вирішено, що він візьме участь (у цьому засіданні - ред.) в першій половині дня 21 травня”, - сказав Кішіда.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква заявив раніше, що Президент Володимир Зеленський може відвідати саміт G7 у Хіросімі, який почнеться в четвер, якщо дозволить ситуація на полі бою.

До Групи семи входять США, Канада, Японія, Німеччина, Франція, Італія та Велика Британія. Лідери цих держав, а також запрошені гості, зберуться на щорічний саміт у Хіросімі 19-21 травня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-