Сунак: У наших інтересах підтримати Україну і не допустити успіху путіна

Сунак: У наших інтересах підтримати Україну і не допустити успіху путіна

Укрінформ
У інтересах Британії та цивілізованого світу є забезпечення підтримки України і не допущення успіху варварства путіна.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак з нагоди візиту Президента України, передає кореспондент Укрінформу.

"Це вирішальний момент у протистоянні України жахливій агресивній війні, яку вони (українці – ред.) не обирали і не провокували. Вони потребують сталої підтримки міжнародного співтовариства, щоб захиститися від шквалу невпинних і невибіркових атак, які вже понад рік є їхньою щоденною реальністю", - сказав Сунак.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Сунаком у Британії

Він підкреслив, що лінія фронту пролягає в Україні, "однак лінія розлому простягається по всьому світу". "У наших спільних інтересах забезпечити успіх України і не допустити, щоб варварство путіна досягло успіху. Саме тому Велика Британія продовжує надавати підтримку Україні – від танків до тренувань, від боєприпасів до бронетехніки. І це послання солідарності буде голосно звучати на всіх моїх зустрічах з іншими світовими лідерами найближчими днями", - зазначив британський прем’єр-міністр.

В уряді зауважили, що під час переговорів з Президентом України Сунак підтвердить важливість, яку Велика Британія надає забезпеченню необхідної підтримки Україні, "щоб поставити її в якомога сильнішу позицію для забезпечення тривалого миру".

"Це означає, що військове обладнання, яке ми надаємо, має бути підкріплене навчанням, економічною підтримкою, болісними санкціями проти режиму путіна та довгостроковими безпековими гарантіями, щоб забезпечити таким чином суверенітет України", - заявили у британському уряді.

Читайте також: Британія відправить в Україну сотні ударних безпілотників дальнього радіусу дії – ЗМІ

Також зазначається, що прем'єр-міністр Великої Британії підтвердить надання Україні сотень ракет протиповітряної оборони і безпілотних авіаційних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників дальнього радіуса дії з дальністю польоту понад 200 км.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув у понеділок з візитом до Великої Британії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-