Виконавча директорка Європолу відвідала Київ

Виконавча директорка Європолу відвідала Київ

Фото
Укрінформ
Виконавча директорка Європолу Катрін Де Болле цього тижня відвідала Київ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Європол.

“Виконавчий директор Європолу Катрін Де Болле відвідала Київ цього тижня разом з євкомісаром із внутрішніх справ Ілвою Йоханссон, щоб підтвердити солідарність Європолу з українською владою в умовах конфлікту”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час свого візиту виконавчий директор Європолу Катрін Де Болле зустрілася з міністрами, парламентарями та партнерами з правоохоронних органів, щоб обговорити, як Європол може збільшити свою підтримку української влади у судовому переслідуванні воєнних злочинів та протидії поточним кримінальним загрозам.

Члени делегації також відвідали місця конфліктів, щоб особисто спостерігати за розслідуванням та збиранням доказів, а також зустрілися з колегами з Прикордонної служби України, Імміграційної служби, Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань.

Особливу увагу приділили питанням розслідування воєнних злочинів. Спеціалізована команда Європолу, яка займається цією сферою, Analysis Project Core International Crimes, підтримує українську владу, надаючи аналіз і допомагаючи координувати розвідувальні дані. Ця команда посилює співпрацю з українською владою, а також з ключовими партнерами, такими як Євроюст і Міжнародний кримінальний суд (МКС).

Виконавчий директор також високо оцінює співпрацю між Європолом та українською владою у сфері щодо торгівлі зброєю, причому всі сторони налаштовані запобігти незаконним потокам зброї до Європи. Також було обіцяно постійну підтримку щодо боротьби з торгівлею людьми за допомогою спеціалізованих аналітиків, які стежать за особами, які знаходяться в групі ризику, і активними злочинними мережами.

Де Болле використала візит як можливість обмінятися думками з українськими колегами щодо організованої злочинності на прилеглих до України територіях. Вона також отримала пропозиції України щодо посилення підтримки Європолом кримінальних розслідувань, пов’язаних із війною. Однією з таких пропозицій є направлення в Європол другого українського спеціаліста, який спеціалізується на кіберзлочинності, що дозволить ширше співпрацювати та проводити спільні розслідування. Європол також надав підтримку шляхом навчання та розбудови потенціалу українських правоохоронних органів, охоплюючи такі сфери, як вибухонебезпечні боєприпаси та антикорупційні заходи.

Читайте також: Костін зустрівся з виконавчим директором Європолу - говорили про роботу JIT

Виступаючи після повернення до штаб-квартири Європолу в Нідерландах, Де Болле зазначила: “Цей візит був дуже обнадійливим як з точки зору нашої підтримки України перед лицем російської агресії, так і з точки зору наших довготермінових відносин з українськими партнерами. Професіоналізм і самовідданість чоловіків і жінок в українських правоохоронних органах, попри такі труднощі, є прикладом для всіх нас. Я впевнена в оперативній готовності Європолу підтримати наших українських колег у зв’язку із воєнними злочинами, скоєними під час цієї трагічної війни. Ми повністю залучені до підтримки правоохоронних органів України на довгостроковій основі”.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд та Європол 25 квітня 2023 року уклали робочу угоду щодо посилення співпраці.

Фото: www.europol.europa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-