Уряд розподілив оборонну продукцію на дві групи для полегшення закупівлі – Шмигаль

Уряд розподілив оборонну продукцію на дві групи для полегшення закупівлі – Шмигаль

Відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів України розподілив оборонну продукцію на дві групи, щоб полегшити закупівлі.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Продовжуємо змінювати підходи щодо закупівлі оборонної продукції. На час воєнного стану вони будуть розділені на дві групи. Перша група – це зброя, техніка й інша продукція оборонного призначення. Інформація про ці закупівлі залишиться закритою. Друга група – це, наприклад, продукти харчування для нашої армії», - сказав Шмигаль.

Відео: Телеграм-канал Премʼєр-міністра України

За його словами, відтепер замовник буде заздалегідь оприлюднювати оголошення про таку закупівлю, і це оголошення включатиме інформацію про орієнтовні обсяги, умови та терміни поставок. Також в електронній системі будуть оприлюднюватися звіти про закупівлю, якщо вона укладалася без електронної системи.

Читайте також: Президент підписав закон про прозорість в оборонних закупівлях

Як повідомлялося, зміни до закону про оборонні закупівлі вже набули чинності. З 24 квітня система публічних закупівель Prozorro відкрила інформацію про ціни, за якими оборонні замовники купують товари для військових. Водночас Міністерство економіки України активно напрацьовувало нову процедуру рамкових угод для потреб оборони, завдяки якій оборонці зможуть проводити конкурентні відбори постачальників через систему Prozorro, і при цьому не публікувати чутливу інформацію в систему.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-