російське вторгнення дало імпульс для боротьби з корупцією в Україні – Сіммонс

російське вторгнення дало імпульс для боротьби з корупцією в Україні – Сіммонс

Укрінформ
російське вторгнення дало імпульс для боротьби з корупцією, хоч її неможливо викорінити на завтра.

Таку думку озвучила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю Радіо NV, повідомляє Укрінформ.

«Я погоджуюся, що російське вторгнення, якого ніхто, звичайно ж, не бажав, привернуло увагу до корупції і дало великий імпульс для боротьби з нею. Це варто зазначити. Але навіть якщо країна хоче викорінити корупцію, то як і у випадку з контрнаступом, це неможливо зробити завтра», - сказала Сіммонс.

Читайте також: Посол Британії в Україні відреагувала на ранкові вибухи у Києві

Вона зауважила, що навіть після прийняття всіх необхідних законів та оголошення України чистою і відкритою для іноземного бізнесу, мають відбутися культурні зміни.

«Із цієї причини я думаю, що це довгостроковий процес, але я погоджуюся, що зараз той момент, коли у нас є реальні причини бути оптимістичними», - наголосила дипломат.

Сіммонс також акцентувала на тому, що боротьба з корупцією є пріоритетом для посольства Великої Британії в Україні та пріоритетом для групи послів G7.

Читайте також: Мінвідновлення запустило анонімне опитування для виявлення корупційних сфер

Як повідомлялося, група держав Ради Європи проти корупції (GRECO) у березні опублікувала звіт про прогрес України у виконанні рекомендацій, наданих країні у звіті четвертого раунду оцінки щодо запобігання корупції стосовно народних депутатів, суддів та прокурорів (2017).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-