Папа Франциск каже, що Ватикан бере участь у миротворчій місії в Україні

Папа Франциск каже, що Ватикан бере участь у миротворчій місії в Україні

Укрінформ
Глава католицької церкви Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край війні росії проти України.

Про це понтифік сказав журналістам під час повернення з Угорщини до Ватикану, пише Reuters.

«Я готовий зробити все, що потрібно зробити. Зараз триває місія, але вона ще не оприлюднена. Коли вона буде оприлюднена, я розповім про це», — заявив він, відмовившись надати подробиці.

Читайте також: Папа Римський зустрівся з українськими біженцями в Угорщині

«Я думаю, що мир завжди досягається шляхом відкриття каналів. Ви ніколи не можете досягти миру через закриття... Це нелегко», — додав глава католицької церкви.

Папа Римський також зазначив, що говорив про ситуацію в Україні з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і з підсанкційним митрополитом РПЦ Іларіоном.

«На цих зустрічах ми говорили не просто про "Червону Шапочку". Ми говорили про все це. Усіх цікавить дорога до миру», — стверджує понтифік.

Читайте також: Шмигаль у Ватикані обговорив українську формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск у п`ятницю прибув до Угорщини із триденним візитом. Він попередив про небезпеку зростання націоналізму та заявив уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана, що прийом мігрантів буде вірною ознакою християнства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-