Україна перевіряє інциденти з прапором у Молдові і обіцяє «рішучу реакцію»

Україна перевіряє інциденти з прапором у Молдові і обіцяє «рішучу реакцію»

Укрінформ
Посольство України в Республіці Молдова уважно вивчає обставини інцидентів з українськими прапорами на двох заходах у Кишиневі і обіцяє рішучу реакцію у разі підтвердження фактів неповаги.

Про це йдеться у заяві диппредставництва у Фейсбуці з приводу заборони використання державного символа України на концерті російського музиканта Noize MC та чемпіонаті світу з танців, передає Укрінформ.

«Посольство України в Республіці Молдова уважно вивчає всі обставини згаданих інцидентів. У разі, якщо буде підтверджено факти прояву неповаги/наруги до Державного прапора України, реакція буде рішуча і однозначна», - запевнили у посольстві України.

Читайте також: росія «дзеркально» висилає дипломата Молдови та закриває в’їзд молдовським посадовцям

Як повідомляли ЗМІ, 22 квітня у Кишиневі на концерті російського музиканта Noize MC (Іван Алексєєв), який від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну засудив загарбницьку війну Кремля і виїхав з країни-агресора, охоронці в клубі грубо відбирали у відвідувачів українські прапори.

Читайте також: ЄС створив цивільну місію у Молдові для протидії гібридним загрозам

За тиждень до цього, 16 квітня, в Кишиневі пройшов чемпіонат світу з латиноамериканських танців серед професіоналів (WDSF PD World Championship Latin). За словами українських танцюристів, організатори чемпіонату, а саме Федерація спортивних танців Молдови, заборонила їм вийти на церемонію представлення учасників з прапором України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-