Зеленський: Сьогодні група Єрмака-Макфола представила документ щодо посилення санкцій проти рф

Зеленський: Сьогодні група Єрмака-Макфола представила документ щодо посилення санкцій проти рф

Укрінформ
Міжнародна санкційна група Єрмака-Макфола презентувала план дій, що сприятиме запровадженню подальших санкцій проти росії.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні, передає Укрінформ.

«Сьогодні наша міжнародна санкційна група, група експертів, яку очолюють Андрій Єрмак і Майкл Макфол, представила документ про посилення санкцій проти росії. Перший такий санкційний план був виконаний більш ніж на 70%. Тож зараз представлено, за якими напрямками можна ще посилити санкційний тиск і як дати світу більше стабільності через повне виключення з глобальних відносин усіх деструктивних російських суб’єктів, усіх тих, хто працює на війну», - сказав Зеленський.

Читайте також: Група Єрмака-Макфола наступного тижня презентує план посилення санкцій проти росії

За його словами, цей санкційний документ буде на столах у всіх ключових лідерів світу – як політичних, так і громадських, бізнесових. Санкції мають бути застосовні проти російського нафтогазового сектору, проти атомної галузі, проти абсолютно кожного, хто допомагає росії обходити вже застосовані обмеження - це необхідний самозахист міжнародного правопорядку.

Як повідомляв Укрінформ, група Єрмака-Макфола спільно з експертами Київської школи економіки опублікувала дослідження впливу санкцій на економіку рф. Ключовий висновок, якого дійшли експерти, - санкції працюють, але є можливості для їх посилення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-