Стефанчук обговорив із Мецолою рух України до ЄС

Стефанчук обговорив із Мецолою рух України до ЄС

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив із президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою рух Української держави до Європейського Союзу.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Європейський парламент — на передовій підтримки України і був першим серед європейських інституцій, хто домагався отримання Україною статусу кандидата в ЄС. Більшу частину розмови (з президенткою Європарламенту – ред.) присвятили саме руху України в ЄС", – зазначив спікер українського парламенту.

Голова ВР наголосив, що попри повномасштабну війну, Україна зробила великий обсяг роботи з реалізації семи кроків, визначених Європейською комісією для початку перемовин про членство держави в Євросоюзі. Він підкреслив, що це має отримати належну оцінку.

Читайте також: Поки Україна потребуватиме допомоги, вона її отримуватиме – Мецола

"Нас об’єднує спільна позиція: старт перемовин щодо членства в ЄС має розпочатися цього року", – підсумував Стефанчук.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 28 лютого 2022 року підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. 23 червня глави держав та урядів Євросоюзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола 4 березня 2023 року висловила сподівання, що переговори про членство України в Євросоюзі розпочнуться вже цьогоріч.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-