Китай заявляє, що розвиватиме партнерство з рф і працює над врегулюванням «кризи в Україні»

Китай заявляє, що розвиватиме партнерство з рф і працює над врегулюванням «кризи в Україні»

Укрінформ
Китай розвиватиме взаємовигідне стратегічне партнерство з росією і продовжуватиме працювати з міжнародним співтовариством для пошуку політичного врегулювання «кризи в Україні».

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь, коментуючи питання стосовно аргументів Пекіна для зміцнення військових зв’язків із москвою на тлі триваючої агресії росії проти України, передає кореспондент Укрінформу.

Стосовно китайсько-російські відносини речник зауважив, що Китай і росія «віддані принципам відсутності альянсу, конфронтації та націлювання на будь-яку третю сторону і розвивають новий тип відносин між великими країнами на основі взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці».

«Китай готовий співпрацювати з росією... і просувати наше всеосяжне стратегічне партнерство координації для нової ери», - сказав Ван.

Читайте також: Спецслужби КНР відкрили «поліцейську дільницю» у Нью-Йорку для шпигунства

Стосовно України він наголосив на «послідовній і чіткій позиції Китаю»: «Ми твердо віддані сприянню мирним переговорам і продовжуватимемо працювати з міжнародним співтовариством, щоб відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні «кризи в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін провів зустріч із членом Держради Китаю, міністром оборони Лі Шанфу, який перебуває в росії з візитом, і похвалив співпрацю рф і Китаю «по лінії військових відомств».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-