Клімкін вважає небезпечною для України пропозицію президента Бразилії про посередництво

Клімкін вважає небезпечною для України пропозицію президента Бразилії про посередництво

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що пропозиція президента Бразилії Луїса Інасіо Лула да Сілва щодо посередництва у завершенні війни росії проти України є доволі небезпечною, оскільки він має багато симпатиків у незахідному світі.

Як передає Укрінформ, таку думку дипломат висловив в інтерв’ю Радіо NV.

«Лула да Сілва – це відома людина, він підтримується багатьма у незахідному світі, особливо ліваками. Він і сам «лівак». Він дуже харизматичний для багатьох, тому його особиста позиція щодо посередництва є реальною небезпекою», - сказав Клімкін.

Він також назвав «достатнього критичним» візит президента Бразилії у Китай, оскільки китайці можуть використати саме його як посередника.

«Вони поки що не бачать ані можливості отримання реального результату, а тим більше того, який їм буде вигідний. А для китайців важливо втрутитися в дискусію щодо майбутнього європейської системи безпеки, що, звичайно, Заходу аж ніяк не потрібно. Тому Лула дійсно грає на полі, де його особисте використання і використання позиції Бразилії як своєрідного місточка між незахідним і західним світом реально можливе», - спрогнозував ексміністр.

Читайте також: Президент Бразилії закликав США припинити «заохочувати» війну в Україні

За його словами, він поки що не бачив передумов для того, щоб Лула да Сілва досяг у цьому успіху.

«Але, тим не менш, він буде вербувати в незахідному світі тих, хто бачить його як мудрого і авторитетного державного діяча, який може очолити це посередництво», - зазначив Клімкін.

Як повідомлялося, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив 16 квітня, що хоче разом з Китаєм та ОАЕ виступити посередником для досягнення миру в агресивній війні росії проти України. 

Раніше Лула да Сілва запропонував Україні поступитися Кримом, щоб припинити війну. У Міністерстві закордонних справ відповіли на це, що Україна не торгує своїми територіями і не вбачає жодної причини поступатися хоча б сантиметром української землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-