Зеленський закликав забезпечити Саакашвілі належне лікування

Зеленський закликав забезпечити Саакашвілі належне лікування

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав надати громадянину Україну Міхеілу Саакашвілі відповідну медичну допомогу.

Про це глава держави повідомив у своєму відеозверенні, передає Укрінформ

"Життя Михайла Саакашвілі залежить зараз не від політичного, не від якогось особистого, а суто від етичного рішення, яке має чисту й вагому юридичну базу. Якщо людина потребує медичної допомоги, якщо від цього залежить життя, значить, потрібен цей крок. Знаю, що адвокати Михайла зараз подали термінове звернення до ЄСПЛ, щоб забезпечити йому належне лікування. І здається, це - єдиний шлях, щоб зберегти йому життя", - сказав Президент.

Відео: ОП

Як повідомлялося, громадянина України Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня 2021 року, коли він приїхав на батьківщину після восьмирічної відсутності. Йому висунули обвинувачення у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він скоїв 28 вересня, коли таємно прибув до порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

1 лютого 2023 року під час пресконференції з президентом Австрії Александером ван дер Белленом Президент України Володимир Зеленський продемонстрував фотографії Міхеіла Саакашвілі й висловив переконання, що влада Грузії його публічно катує і вбиває.

Верховна Рада звернулася до Грузії, Європейського парламенту, Ради ЄС, Європейської комісії, ПАРЄ та парламентів держав-членів Євросоюзу щодо необхідності негайного переведення третього президента Грузії на лікування за кордон.

Читайте також: Уряд Грузії мусить забезпечити права Саакашвілі - єврокомісар

Тбіліський апеляційний суд 2 березня відхилив позов адвокатів Саакашвілі. Захист намагався оскаржити рішення суду від 6 лютого, який залишив його в ув’язненні, визнавши безпідставним позов про відстрочення вироку та звільнення за станом здоров'я.

Саакашвілі 7 квітня заявив, що помирає у в`язниці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-