США не витрачають гроші в Україні, а інвестують у демократію – делегація Сенату в Києві

США не витрачають гроші в Україні, а інвестують у демократію – делегація Сенату в Києві

Фото
Укрінформ
Двопартійна делегація Сенату США після зустрічі з командою Президента України Володимира Зеленського лишилася задоволеною рівнем підзвітності та прозорості використання американської допомоги.

Про це заявили члени делегації сенатори Джо Менчин (демократ від штату Західна Вірджинія), Марк Келлі (демократ від Арізони) та Ліза Меркавскі (республіканка від Аляски) під час брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сенатор Менчин повідомив, що делегація спочатку зустрічалася з військовослужбовцями США в Польщі, а потім була поінформована на зустрічі з Президентом України про координацію допомоги та того, що вони можуть ще надати для перемоги в боротьбі проти росії.

«Отримали інформацію від Президента Зеленського та його команди про стан справ на місці, на полі бою, якого типу озброєння чи систем вони потребують, аби і далі бути успішними. Для мене було дуже цінним, для моєї ролі як голови підкомітету в справах збройних сил з питань повітряних суден, отримати чітке розуміння того, що Україні потрібно», - сказав сенатор Келлі.

За його словами, Вашингтон постійно стежить за тим, що потрібно Україні, і делегація передасть Міноборони США інформацією з Києва.

Республіканка Меркавскі зі свого боку зазначила, що делегація також мала функцію нагляду за допомогою Сполучених Штатів.

«Ми тут, щоб краще розуміти рівень підзвітності, прозорості. Кожен, із ким ми зустрічалися, прямо викладав на стіл, що зробили США, що їхні партери по коаліції зробили, де це знаходиться, куди це піде, і як це допомагає зусиллям», - зауважила вона.

Насамкінець Менчин підкреслив, що делегація дізналася про прозорість та підзвітність озброєння та грошей, які надають США, МВФ, та були дуже задоволені.

«Вони (українці – ред.) роблять неймовірну роботу і рахують, щоб кожен долар було витрачено мудро і з користю. Ми не витрачаємо гроші в Україні, ми інвестуємо в демократію. Якщо ми не переможемо тут, то хай нам Бог допоможе», - відзначив політик.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з главою Пентагону й закликав США надати літаки

Як повідомлялося, у середу Президент Володимир Зеленський зустрівся із двопартійною делегацією Сенату Конгресу США у складі Джозефа Манчіна, Лізи Мурковскі та Марка Келлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-