Моравецький: В інтересах Польщі - союз зі США і Західною Європою для допомоги Україні

Моравецький: В інтересах Польщі - союз зі США і Західною Європою для допомоги Україні

Укрінформ
В національних інтересах Польщі союз із Вашингтоном і країнами Західної Європи для допомоги Україні у війні з російським агресором.

Про це у Варшаві перед відльотом з триденним візитом до США заявив журналістам глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Моравецький, перша його зустріч у США буде з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс. За його словами, під час цієї зустрічі, без сумніву, вони говоритимуть про Україну. Він підкреслив, що для Польщі підтримка України є "прагматичним національним інтересом і прагматичною ціллю”.

“Уявімо такий нещасливий сценарій, що Україна програє. Не дай Бог, але якби щось подібне сталося, то дуже постраждав би економічний розвиток Польщі, у нас була би нова хвиля міграції, ми мали б набагато менше західних інвесторів. Тому в наших інтересах будувати союз з американцями та Західною Європою, щоб допомогти Україні”,- підкреслив Моравецький.

Читайте також: У Польщі побудують склади НАТО з тисячами одиниць озброєння – Моравецький

За словами польського прем’єра, однією з цілей його візиту до США є підтримка для України, аби Польща була безпечною.

Візит прем’єр-міністра Польщі до США триватиме 11-13 квітня. За словами речника уряду РП Пьотра Мюллера, головними темами візиту будуть питання безпеки Польщі, польсько-американська економічна співпраця, питання співпраці у сфері енергетики. У Вашингтоні Моравецький зустрінеться з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, представниками американських компаній оборонно-промислового комплексу, а також проведе зустріч в Atlantic Council.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-