Польща та Україна працюють над новим договором про добросусідство – Дуда

Польща та Україна працюють над новим договором про добросусідство – Дуда

Укрінформ
Польща та Україна працюють над новим договором про добросусідство, дружні відносини і співробітництво.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, це заявив Президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві.

"Віримо, що найближчим часом ми зможемо укласти такий договір між нашими державами. І цим політичним актом будувати нову главу між нашими країнами", - наголосив Дуда.

За його словами, кордон між Україною та Польщею має бути лише в політичному та географічному розуміннях, звичайні поляки та українці не повинні відчувати перешкод через нього у своєму житті.

Відео:ОП

"Ми віримо в те, що Україна буде в Євросоюзі. Хочемо, щоб звичайні поляки та українці не відчували того кордону, який є між нами, щоб цей кордон не був перешкодою між нами, щоб він не заважав отриманню роботи, пошуку роботи, освіти чи науки", - відзначив Президент РП.

Як повідомляв Укрінформ, голова канцелярії Президента Польщі Гражина Ігначак-Бандих заявила, що однією з тем зустрічі президентів у Варшаві буде питання щодо підготовки договору про добросусідські відносини між Україною і Польщею.

Читайте також: Дуда нагородив Зеленського найвищою нагородою Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда у травні 2022 року у Верховній Раді заявив, що настав час укласти новий договір про добросусідство з Україною.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі.

Крім зустрічі з Президентом Анджеєм Дудою, плануються також зустрічі з главою польського уряду Матеушем Моравецьким, представниками бізнесу, українцями і поляками в Королівському замку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-