Зеленський подякував Дуді та кожному поляку: Ви не кинули Україну, а стояли з нами пліч-о-пліч

Зеленський подякував Дуді та кожному поляку: Ви не кинули Україну, а стояли з нами пліч-о-пліч

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував президенту Польщі Анджею Дуді та кожному поляку за те, що вони зробили для українців.

Про це він сказав під час церемонії його нагородження найвищою відзнакою Польщі - орденом Білого Орла, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для мене сьогодні велика честь бути тут разом з моєю дружиною і подякувати президенту (Анджею Дуді - ред.), подякувати його команді, подякувати уряду Польщі і кожному поляку за те, що ви вже зробили: ви не кинули Україну, ви стояли з нами пліч-о-пліч. Я вважаю, що це історичні відносини, історичний результат і історична міцність між нашими державами", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Дуда нагородив Зеленського найвищою нагородою Польщі

Глава держави розповів, що українці, які вимушені були втікати від війни, у Польщі почуваються, як вдома, не як у гостях, він наголосив, що в перші дні й тижні повномасштабної російської агресії, коли Україна потребувала максимальної допомоги, кордонів між країнами фактично не було.

"Я дійсно вважаю, що це початок того, що між нами більше у майбутньому не буде існувати будь-яких кордонів - політичних, економічних і дуже важливо - історичних. Ми все зробимо для цього. Заради наших народів. Але для цього потрібно ще перемогти. Для цього потрібно, щоб ми ще трішки пройшли пліч-о-пліч і ми точно переможемо", - сказав Президент.

Читайте також: Основною темою візиту Зеленського до Польщі буде оборонна підтримка - ОП

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом із дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі. Президент Польщі Анджей Дуда вручив Зеленському найвищу польську відзнаку - орден Білого Орла. Крім зустрічі лідерів, плануються також зустрічі з главою польською уряду Матеушем Моравецьким, представниками бізнесу, українцями і поляками у Королівському замку.

Нинішній візит є першим офіційним візитом Президента України до Польщі після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зеленський і Дуда двічі – у грудні минулого року і лютому цього року – зустрічалися у Жешуві під час повернення Президента України транзитом через Польщу до України після візитів глави держави до США та країн Європи. Однак ці зустрічі не мали статус візитів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-