Зеленський 5 квітня приїде з офіційним візитом до Польщі

Зеленський 5 квітня приїде з офіційним візитом до Польщі

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський 5 квітня прибуде з офіційним візитом до Польщі.

Про це в ефірі радіо RMF24 повідомив голова Бюро міжнародної політики при Президентові Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

“В середу, 5 квітня, очікуємо на офіційний візит Президента України в Польщі”, - сказав Пшидач.

Він зазначив, що цю інформацію оприлюднено публічно завчасно, оскільки Президент Зеленський хоче зустрітися з українцями, які проживають в Польщі, хоче зустрітися з поляками.

Пшидач поінформував, що така зустріч планується у середу ввечері у Королівському замку у Варшаві.

Читайте також: Наступний тиждень буде важливим на шляху до перемоги – Президент

“Кожен зможе прийти на Замкову площу в середу після обіду і гарантую, що кожен, хто там буде, зможе побачити Президентів на телеекрані, а можливо, навіть і ближче”, - наголосив Пшидач.

Він зазначив, що цей візит з багатьох причин буде особливим. Пшидач зауважив, що про деталі він не може сказати, але “ми готуємо ряд елементів, які покажуть, що цей візит матиме особливий характер”.

Пшидач зауважив, що попередні візити Зеленського до інших країн під час війни, зокрема до Вашингтона чи Лондона, були майже таємними, без відповідного церемоніалу, а візит до Польщі буде офіційним і публічним.

“Президент України захоче сказати декілька слів полякам про те, що сталося за останній рік, як поляки допомагали Україні, біженцям на кордоні, а пізніше приймаючи їх у себе вдома. Такою є головна ціль цієї зустрічі”, - підкреслив Пшидач.

Читайте також: росія піде далі, якщо її не зупинити – Дуда

За його словами, під час візиту Зеленський зустрінеться з польським лідером Анджеєм Дудою.

“Це будуть довгі розмови, не лише на тему безпеки, але і про економічну співпрацю, політичні справи, історичні теми. Ми хочемо, щоб ця програма була абсолютно повною”, - наголосив Пшидач.

Як повідомлялося, Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда зустрічалися 9 лютого у Жешуві, коли український лідер повертався до Києва через Польщу після завершення своїх візитів до Лондона, Брюсселя та Парижа.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-