Про Мукачівський замок Планок створили 10-серійну анімацію

Про Мукачівський замок Планок створили 10-серійну анімацію

Відео
Укрінформ
Про Мукачівський замок Паланок створили 10-серійний анімаційний фільм, його перегляд включать у традиційну екскурсію замком.

Про це повідомила у Фейсбуці Асоціація проєктних менеджерів "Ядро", яка керувала проєктом з виробництва цієї анімації, передає Укрінформ.

«Завдяки інтеграції 2D технологій ми можемо показати замок не тільки у сучасному вигляді, а й впродовж 6-ти різних епох, демонструючи також важливі історичні події і ключові постаті. З цим чудово впоралися виконавці з виробництва: анімаційна студія Darvideo спільно з кіномайстернею Orestfilm», - зазначив голова правління Асоціації проєктних менеджерів «Ядро» Євген Лукша.

Як зауважив директор Мукачівського історичного музею Михайло Белеканич, цей проєкт допоможе збільшити потік туристів до замку Паланок.

"На території замку вже створено кінотеатр на 30 осіб. Вартість перегляду анімаційного фільму ми включили у вартість вхідного квитка в замок, а перший сеанс відбудеться вже 15 квітня 2023 року. Цей мінісеріал складається з 10-ти епізодів і триває 40 хвилин", - зазначив він.

Анімаційний фільм "Історія замку Паланок" можна легко скомпонувати з екскурсією, щоб підсилити візуальний ефект, а також заохотити авдиторію знову пройтись музеєм і заглянути в куточки, які, на перший погляд здавалися непримітними, вважає радник міського голови Мукачева Олександр Шершун, експерт проєкту "Смарт музей" з історії.

"Паланок – один з найвідоміших закарпатських туристичних об’єктів і водночас один з найменш досліджених. Це стало проблемою, з якою ми зіштовхнулися під час виробництва анімаційного фільму. Тому деякі елементи більш деталізовані історично, як от, наприклад, монети. Інші ж, маючи наближений візуал, є не менш важливими. Я певний, що ця робота дасть потужний поштовх до більш фахових історичних досліджень на території замку", - зазначив Шерушн.

Читайте також: У замку «Паланок» поремонтують приміщення і фасад за кошти ЄС

Як повідомляється, в рамках проєкту вперше вдалося відтворити повноцінні 2D моделі фортеці в часи різних епох її існування, а також анімаційно показати певні історичні події.

Замок Паланок - один із найбільш популярних та відомих замків України. Фортеця знаходиться у місті Мукачево на вулканічній горі, побудова датується ХIV століттям, але в документах замок згадується з Х століття. Паланок є унікальним зразком середньовічної фортифікаційної архітектури з поєднанням різних стилів, також - пам'яткою архітектури національного значення.

Фото: YADRO lab, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-