Посол США зустрілася із головою Служби безпеки - про що говорили

Посол США зустрілася із головою Служби безпеки - про що говорили

Фото
Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Малюк і посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк обговорили безпекові питання та взаємодію у боротьбі з російською агресією.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі в Києві, передає Укрінформ з посиланням на СБУ у Телеграмі.

«На сьогодні першочерговими пріоритетами Служби є контррозвідувальна діяльність і виконання оперативно-бойових завдань. Усі наші зусилля спрямовані на перемогу України у війні», – наголосив Малюк.

Своєю чергою посол запевнила, що її мета – зробити все можливе, щоб допомогти Україні виграти війну та будувати незалежне, безпечне та успішне майбутнє.

«США пліч-о-пліч з Україною в питанні захисту її суверенітету та територіальної цілісності. Ми готові надати усе необхідне сприяння та наш досвід, щоб покращити ваші спроможності для ефективного захисту вашої країни», – зазначила Брінк.

Також Малюк сказав, що СБУ прагне поглиблювати співпрацю з іноземними партнерами за напрямами протидії розвідувально-підривній діяльності третіх країн та у сфері кіберзахисту.

За його словами, СБУ будує нову і сучасну модель державної безпеки, враховуючи досвід війни. Для цього, зазначив він, використовуються ризико-орієнтовані підходи, посилення аналітичної роботи, стратегічного менеджменту і прогнозування.

Малюк повідомив, що в Службі безпеки створена робоча група з питань впровадження стандартів НАТО та досягнення цілей партнерства, і зараз відбуваються необхідні законодавчі зміни. Зокрема, Верховна Рада нещодавно підтримала законопроєкт щодо протидії тероризму, який підсилює спроможності спецслужби для відсічі російській агресії і наближає українське законодавство до стандартів НАТО, додав він.

Читайте також: СБУ затримала агента рф, який «полював» на склади з боєприпасами та бази військової техніки

Очільник СБУ подякував за підтримку та допомогу, яку США надає Україні в боротьбі зі збройною агресією рф.

Як повідомлялось, в СБУ заявили, що системно збирають доказову базу, яка обов’язково приведе президента рф путіна до лави підсудних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-