Польща і Румунія підтримуватимуть Україну скільки це буде необхідно - Йоганніс

Польща і Румунія підтримуватимуть Україну скільки це буде необхідно - Йоганніс

Укрінформ
Бухарест і Варшава підтримуватимуть Україну у її протидії російській агресії стільки, скільки це буде необхідно.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс під час спільної з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким пресконференції у вівторок у Бухаресті, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні разом із прем’єр-міністром Моравецьким ми знову рішуче засудили російську агресію проти України. Румунія та Польща однозначно підтримуватимуть Україну стільки, скільки це буде потрібно”, - заявив Йоганніс.

Він додав, що від початку війни Румунія є серед країн, які найбільше підтримують Україну та український народ.

Президент Румунії підкреслив, що тільки Київ може визначити параметри мирних переговорів з москвою. Відтак, Бухарест і Варшава домовилися про посилення двосторонньої координації в рамках ЄС і НАТО, щоб і надалі всебічно підтримувати Україну.

Читайте також: Йоганніс: Україна має виграти цю битву, а росія - відповісти за злочини

Йоганніс повідомив, що обговорив із Моравецьким питання розширення ЄС.

“У цьому контексті ми підтвердили нашу спільну підтримку щодо прогресу в реалізації європейських прагнень України та Молдови як країн-кандидатів на вступ до ЄС”, - зазначив президент Румунії.

Як повідомлялося, у вівторок у Бухаресті відбулися румунсько-польські міжурядові консультації, під час яких обговорено питання політичної, економічної, безпекової та інфраструктурної співпраці між обома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-