МЗС Польщі: візит Зеленського до Варшави може відбутися найближчим часом - без анонсу

МЗС Польщі: візит Зеленського до Варшави може відбутися найближчим часом - без анонсу

Укрінформ
Візит президента Володимира Зеленського до Варшави може відбутися "найближчим часом", але його заздалегідь не анонсуватимуть з міркувань безпеки.

Про це в ефірі радіо Wnet заявив заступник глави МЗС Польщі Кшиштоф Яблонський, передає Укрінформ.

"Я думаю, що це станеться найближчим часом, але давайте не випереджати фактів", – заявив Яблонський.

За його словами, польська сторона точно не анонсуватиме цей візит, як це зазвичай буває під час візитів інших глав держав.

"У випадку з президентом Зеленським такого оголошення не буде з міркувань безпеки", – констатував заступник глави польської дипломатії.

Він додав, що зараз тривають дуже інтенсивні контакти між лідерами України і Польщі.

Як зауважив Яблонський, зараз триває дуже інтенсивна дискусія на тему майбутнього України, післявоєнної відбудови країни, за участю керівництва обох країн, а також багатьох світових фінансових організацій, зокрема Світового Банку, МВФ, "Групи семи".

"Ці розмови тривають. Поки можна сказати, що вони теоретичні, але дуже важливі. Зараз створюється певна система, на основі якої функціонуватиме цей механізм, який іноді називають планом Маршалла для України", – наголосив Яблонсьий.

Він зауважив, що багато польських компаній хоче брати участь у відбудові України. Польський дипломат нагадав, що кількасот польських компаній подали свої заявки щодо готовності брати участь у відбудові України на спеціально створеній у Польщі інтернет-платформі.

Читайте також: Зеленський обговорив з Дудою оборонні потреби України

Яблонський також повідомив, що зараз триває робота над новим польсько-українським договором, який запроваджуватиме двосторонні привілеї. Він зауважив, що завдяки ньому громадяни Польщі та польські компанії матимуть привілеї в Україні.

Як повідомляло агентство, президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда зустрічалися 9 лютого у Жешуві, коли український лідер повертався до Києва через Польщу після завершення своїх візитів до Лондона, Брюсселя та Парижа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-