Трамп каже, що зможе за добу завершити російську війну проти України

Трамп каже, що зможе за добу завершити російську війну проти України

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп назвав себе єдиною людиною, здатною запобігти Третій світовій війні, та заявив, що зможе зупинити війну росії проти України за 24 години.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Виступаючи на передвиборчому мітингу, Трамп заявив, що в разі переобрання миттєво зупинить війну, яку росія розв’язала проти України.

"Навіть до того, як я увійду до Білого дому, я завершу катастрофічну війну між росією та Україною, і це не займе більше, ніж добу", - запевнив він.

Утім, зауважує BBC, Трамп не став заглиблюватися в подробиці.

"Я - єдиний кандидат, який може сказати таке: я зможу запобігти Третій світовій війні", - заявив експрезидент.

Читайте також: Трамп заявив, що він єдиний кандидат у президенти США, який не допустить Третьої світової

При цьому Трамп нагадав, що саме за його президентства почалися масштабні постачання озброєнь Україні: "Я дав їм сотні та сотні ракет Javelin". І додав, що його попередник Обама направляв Україні лише "подушки" - тобто нелетальне спорядження.

"Після початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року Трамп сказав, що Путін "хоче відхопити шматок України". Зараз, за його словами, той не зупиниться, поки не отримає її цілком", - зазначає BBC.

Читайте також: Трамп втрачає підтримку лідерів Республіканської партії на місцях

На думку експрезидента США, путін наважився вдертися в Україну, бо нібито бачив слабкість і нерішучість нинішнього господаря Білого дому Байдена. "Варто було мені піти... росіяни відразу почали стягувати війська до кордону (з Україною - ред.)", - сказав Трамп.

Як повідомлялося, Імовірний кандидат у президенти США від республіканців, губернатор Флориди Рон Десантіс змінив свою риторику щодо ситуації в Україні, назвавши путіна воєнним злочинцем, якого необхідного притягнути до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-