Шмигаль розповів про нові повноваження Федорова

Шмигаль розповів про нові повноваження Федорова

Укрінформ
Новопризначений віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров куруватиме один зі стратегічно важливих напрямків роботи, який визначить конкурентоздатність України у світі.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Фейсбуці, підбиваючи підсумки тижня, передає Укрінформ.

«Михайло Федоров отримав повноваження віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій. Він куруватиме один зі стратегічно важливих напрямків роботи, який визначить конкурентоздатність України у світі», - написав Шмигаль.

Читайте також: Зеленський знову увів Федорова до складу РНБО та вивів звідти Рябікіна

Глава уряду нагадав про те, що КМУ посилився новими міністрами. Очільником МОН парламент затвердив Оксена Лісового, а керівником Мінстратегпрому – Олександра Камишіна.

Цього тижня відбулася й низка інших важливих подій. Євросоюз перерахував 1,5 млрд євро допомоги, яка буде використана насамперед на соціальні видатки. З МВФ на робочому рівні досягнута домовленість про нову програму співпраці, обсяг якої складе 15,6 млрд доларів. Спільно зі Світовим банком уряд оцінив потреби на відновлення України. Вони становлять 411 млрд доларів.

«Зміцнюємо сили оборони України. Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про спрямування 537 млрд грн на оборонні потреби. Йдеться про закупівлю озброєння, амуніції та техніки», - нагадав Шмигаль.

Читайте також: Уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні – Федоров

Він додав те, що уряд затвердив постанову про розширення будівництва фортифікаційних споруд. На цю програму спрямуємо майже 1 млрд грн.

Як повідомлялось, Зеленський 19 березня 2021 року увів до складу Ради нацбезпеки і оборони віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. 21 березня Верховна Рада призначила його на посаду віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації України. Напередодні парламент звільнив Федорова з посади віцепрем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-