Джапарова: МЗС уперше розробляє комунікаційну стратегію з країнами Африки

Джапарова: МЗС уперше розробляє комунікаційну стратегію з країнами Африки

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України планує відкрити в країнах Африки нові амбасади й торговельні представництва, а також провадити культурну дипломатію для бороти з російськими наративами в регіоні.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

"Глобальний Південь, куди входять Азія, Латинська Америка й Африка, став для української дипломатії пріоритетом, як визначив Президент України. Сьогодні найбільша увага приділяється Африці. Там планується відкриття нових амбасад, торговельних представництв, а також провадитиметься активна робота не лише по лінії офіційної дипломатії та економіки, а також по лінії публічної дипломатії", - зазначила вона.

За словами Джапарової, зараз уперше в історії МЗС напрацьовує комунікаційну стратегію в країнах Африки. Задля цього нещодавно відомство зробило зріз поширених там наративів про Україну та українців.

"Здебільше спекулюють на тому, що білі не можуть повчати чорних з точки зору того, що це колоніальні культури. Мовляв, коли в Африці переживали геноциди й війни, то це мало турбувало світ. І чому сьогодні африканці мають бути занепокоєними проблемами європейського континенту? Також активно працює російська пропаганда: рф заклала великий ресурс на це. І пропагують "злочини геноциду нацистського Києва", оскільки тема геноциду болюча та близька для громадян африканських країн", - зазначила Джапарова.

Тож, констатує вона, наразі українська дипломатія прагне збільшити свою присутність на континенті, аби сформувати новий образ України та протидіяти пропаганді рф.

За словами Джапарової, культурні проєкти також стануть у пригоді в боротьби на інформаційному фронті.

"Культура - це мова, якою говорить нація, перформуючи себе назовні. У нас тисячі.проєктів культурної дипломатії - від книжкових ініціатив до фестивалів, ярмарок, фільмів", - підкреслила заступниця міністра.

Читайте також: Україна наступного року має бути представлена у 30 країнах Африки - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко зазначила, що міністерство готує документальні фільми, фотовиставки та онлайн-заходи, зокрема на тему повномасштабного вторгнення, задля репрезентації української культури в Південній Америці, Африці та Азії для боротьби з укоріненими там російськими наративами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-