Санкції проти рф хоч і безпрецедентні, але ще недостатні - Єрмак на зустрічі зі студентами КНУ

Санкції проти рф хоч і безпрецедентні, але ще недостатні - Єрмак на зустрічі зі студентами КНУ

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що санкційний тиск світу на російську федерацію вже є безпрецедентним, однак недостатнім для того, щоб вона припинила свою агресивну поведінку.

Про це він зазначив під час зустрічі зі студентами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

Так, відповідаючи на запитання щодо ефективності санкцій проти рф, керівник Офісу глави держави наголосив, що якщо росія має змогу продовжувати агресивну війну проти України, це означає, що санкційний тиск сьогодні хоч і безпрецедентний, але все ще недостатній.

Він нагадав, що міжнародна група Єрмака-Макфола постійно працює над тим, щоб рівень економічних обмежень щодо агресора був дієвішим.

Єрмак зауважив, що кожен новий пакет санкцій проти рф важко ухвалюється, тому що, за його словами, наприклад, декілька країн ЄС вагаються із запровадженням санкцій проти російської атомної сфери, оскільки залежать від росії у цій галузі.

Читайте також: росія активізувала спроби обійти санкції через Казахстан - Reuters

Важливими, на його думку, є й санкції проти структур ІТ-галузі – компаній, які сприяють реалізації російської ракетної програми чи виробництву дронів, а також проти пропагандистів рф.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність на тиску на фізичних і юридичних осіб росії та інших країн, які допомагають державі-агресору відновлювати ракетний потенціал і отримувати технології.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-