Визнання рашизму політичним режимом рф: Раді пропонують схвалити заяву

Визнання рашизму політичним режимом рф: Раді пропонують схвалити заяву

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує парламенту ухвалити проєкт постанови “Про використання політичним режимом російської федерації ідеології рашизму, засудження засад і практик рашизму як тоталітарних і людоненависницьких" (№9101).

Про це заступниця голови комітету, заступниця керівника парламентської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила в коментарі Укрінформу.

“Сьогодні (17 березня — ред.) вирішили рекомендувати парламенту ухвалити проєкт постанови про рашизм як ідеологію рф (йдеться про проєкт №9101)”, — сказала Кравчук.

Вона підкреслила, що члени гуманітарного комітету проситимуть Погоджувальну раду винести це питання на найближче засідання парламенту.

Мета відповідного проєкту заяви — визначення чинного політичного режиму росії як рашизму, засудження рашизму як ідеології і практики, що лежать в основі державної політики рф.

Документ також містить заклик до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом засудити рашизм та застосувати реальні заходи для притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва країни-агресора та об’єднати зусилля для подолання загроз, які цей режим становить для миру та безпеки.

Читайте також: Президент: Усі рашисти відповідатимуть за кожне забране українське життя

Кравчук також зауважила, що в процесі доопрацювання документу ухвалено рішення про уточнення його назви. За її словами, актуальна назва проєкту постанови – "Про використання політичним режимом російської федерації ідеології рашизму, засудження засад і практик рашизму як тоталітарних і людоненависницьких".

Співавторами проєкту постанови є 42 народні депутати з різних парламентських фракцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-