Китай не коментує підготовку ймовірних переговорів Сі Цзіньпіна із Зеленським

Китай не коментує підготовку ймовірних переговорів Сі Цзіньпіна із Зеленським

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Китаю не коментують підготовку ймовірних телефонних переговорів голови КНР Сі Цзіньпіна з Президентом України Володимиром Зеленським.

Як передає кореспондент Укрінформу, такий висновок можна зробити з відповіді на згадане запитання речника МЗС Китаю Ван Веньбіна.

«Позиція Китаю щодо української кризи є послідовною та чіткою. Китай підтримує зв’язок з усіма сторонами... Розглядаючи і вирішуючи міжнародні та регіональні проблеми гарячих точок, Китай завжди підтримує цілі нашої зовнішньої політики щодо збереження миру в усьому світі та сприяння спільному розвитку… ми віддані мирному врегулюванню конфліктів шляхом дипломатичних переговорів. Те саме стосується й українського питання», - сказав Ван Веньбін сьогодні під час брифінгу.

Фото: cnsphoto
Фото: cnsphoto

За його словами, Китай нещодавно оприлюднив свою позицію «щодо політичного врегулювання української кризи» з 12 пунктів, включаючи повагу до суверенітету всіх країн, відмову від менталітету холодної війни, припинення бойових дій і відновлення мирних переговорів.

Читайте також: Байден анонсував розмову з китайським лідером Сі Цзіньпіном

«Основна позиція полягає в сприянні переговорам про мир. Китай готовий спиратись на цю позицію, співпрацювати з міжнародним співтовариством і продовжувати відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи», - зазначив речник зовнішньополітичного відомства КНР.

Як повідомлялося, у понеділок американське видання The Wall Street Journal написало про плани глави КНР Сі Цзіньпіна поговорити з Президентом України Володимиром Зеленським телефоном або через відеозвінок. При цьому зазначалося, що розмова може відбутися після ймовірного візиту китайського лідера до росії, якого китайська сторона поки що офіційно не анонсувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-