Лубінець закликав світову спільноту ізолювати рф на всіх рівнях

Лубінець закликав світову спільноту ізолювати рф на всіх рівнях

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець закликав світову спільноту ізолювати росію на всіх рівнях і створити міжнародний трибунал щодо злочину агресії рф.

Про це він сказав під час 52-ї сесії Ради ООН з прав людини у межах інтерактивного діалогу щодо контртероризму, повідомляє у Фейсбуці пресслужба Офісу омбудсмена, передає Укрінформ.

«Омбудсмен закликав світову спільноту ізолювати росію на всіх рівнях, розробити правовий механізм на рівні ООН щодо визнання держав спонсорами тероризму та включення росії до цього переліку, а також створити міжнародний трибунал щодо злочину агресії росії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Лубінець нагадав правила виїду дітей за кордон під час воєнного стану

Уповноважений ВР з прав людини заявив, що рф знехтувала всі положення міжнародних конвенцій, які мають основоположне значення для прав людини.

За його словами, росіяни продовжують вбивати українців, і загальні підтверджені цифри вбитих мирних жителів нашої держави наразі вже становлять понад 8 тисяч осіб.

Лубінець висловив переконання, що світу треба знайти механізми, щоб найбільше зло 21-го століття було покаране, а вище політичне та військове керівництво рф опинилося на лаві підсудних.

Читайте також: Лубінець розповів, куди звертатися українцям, чиї близькі зникли після депортації

«росії не вдасться уникнути відповідальності за те, що вона продовжує терор мирного населення України кожного дня. Варто всім разом зупинити російський тероризм», - сказав він.

Як повідомлялося, за даними ООН, від початку повномасштабної війни рф проти України офіційно зафіксовано 21 965 постраждалих серед цивільного населення, серед них 8 231 людина була убита.

Фото: Офіс Омбудсмана України, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-