У Білому домі спостерігатимуть, щоб путін і Сі не домовилися про передачу зброї москві

У Білому домі спостерігатимуть, щоб путін і Сі не домовилися про передачу зброї москві

Укрінформ
Сполучені Штати стежитимуть за розвитком подій навколо потенційного візиту глави КНР Сі Цзіньпіня до москви, й зокрема за тим, щоб Китай не зробив «великої помилки» щодо постачання рф летальної військової допомоги.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це те, за чим ми спостерігатимемо. Очевидно, що росія має свої інтереси і намагається втягнути в цей конфлікт інші країни у міру можливого», - зауважив радник Байдена.

Читайте також: Китай та російська агресія: Пентагон назвав пріоритети нового оборонного бюджету США

Він зазначив, що наразі американська розвідка не виявила поставок зброї з КНР у росію. «На нашу думку, це було б великою помилкою для Китаю, тому що рф застосовує зброю для вбивства мирних жителів і скоєння воєнних злочинів», - додав Салліван.

Він також зауважив, що в Китаї навряд чи хотіли б мати щось спільне з цим.

Читайте також: Китай та російська війна проти України. Динаміка лютого 2023

Як повідомлялося, лідер КНР Сі Цзіньпін може здійснити свій візит до російської столиці вже наступного тижня. Раніше цього місяця офіційний Пекін представив власний «мирний план» щодо російсько-української війни. Однак ця спроба була сприйнята на Заході скептично, враховуючи дипломатичну підтримку рф з боку Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-