Світ має зупинити руйнівний вплив російської агресії на довкілля - Єрмак

Світ має зупинити руйнівний вплив російської агресії на довкілля - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак наголошує, що світ має докласти максимум зусиль, щоб зупинити руйнівний вплив агресії на довкілля та притягнути росію до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це він заявив під час телефонної розмови з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, повідомляє Офіс Президента.

Єрмак поінформував співрозмовника про актуальну ситуацію на фронті та рішення, ухвалені Президентом України Володимиром Зеленським і військовим керівництвом щодо перебігу оборонної операції на Бахмутському напрямку.

Окремо сторони обговорили поточні міжнародні зусилля щодо надання оборонної та фінансової підтримки Україні, яка бореться за звільнення своїх територій від росіян.

Єрмак також повідомив про злочини, які скоює росія проти українців, зокрема викрадення, депортацію та примусове усиновлення українських дітей із тимчасово захоплених територій. Він наголосив, що винні в цих злочинах проти українського народу мають отримати справедливе покарання згідно із законом.

Читайте також: ПАРЄ ухвалила резолюцію, що запроваджує поняття екоциду

Крім того, керівник ОП поінформував про масштабну шкоду для довкілля в Україні, якої завдає російська агресія. Він зазначив, що її наслідки вплинуть на екосистему всієї Європи. Тож, за словами Єрмака, світ має докласти максимум зусиль, щоб зупинити руйнівний вплив агресії на довкілля та притягнути росію до відповідальності, як це передбачено в українській формулі миру.

Єрмак подякував Президенту США Джо Байдену, обом палатам Конгресу та всьому американському народові за незмінну потужну підтримку України у боротьбі за територіальну цілісність, свободу та європейські демократичні цінності.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого на Таймс Сквер у Нью-Йорку українці провели акцію, покликану привернути увагу до ще одного виміру війни росії проти України – екоциду.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-