Відкриття Офісу прокурора МКС в Україні сприятиме розслідуванню міжнародних злочинів - Костін

Відкриття Офісу прокурора МКС в Україні сприятиме розслідуванню міжнародних злочинів - Костін

Укрінформ
Відкриття в Україні Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду сприятиме більш ефективному розслідуванню міжнародних злочинів, скоєних на території країни.

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін на конференції "Об'єднані заради перемоги", передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив меморандум між урядом України і МКС, що дозволить скоро відкрити Офіс прокурора МКС в Україні. Це, у свою чергу, дозволить прокурору МКС більш повноцінно розслідувати міжнародні злочини, які були здійснені в Україні", - сказав Костін.

Водночас він звернув увагу на те, що МКС не може притягувати до відповідальності за злочин агресії рф, скоєний російським керівництвом, для цього необхідно створити спеціальний міжнародний трибунал.

Читайте також: Світ потребує реального втілення верховенства права - Зеленський

Як повідомлялося, уряд ухвалив проєкт Угоди між Кабінетом Міністрів та Міжнародним кримінальним судом про створення Офісу МКС в Україні. Документ має на меті сприяти процесу створення та належного функціонування Офісу МКС в Україні, головним напрямком роботи якого є розслідування справ, що перебувають на розгляді Суду від початку збройної агресії рф проти України у 2014 році.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-