Подружжя Зеленських із президентом і першою леді Латвії вшанували пам‘ять героїв

Подружжя Зеленських із президентом і першою леді Латвії вшанували пам‘ять героїв

Фото, відео
Укрінформ
У Львові Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська разом із Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом та його дружиною Андрою Левіте вшанували пам’ять українських воїнів, полеглих під час російсько-української війни.

Про це повідомляє пресслужба глави Української держави, передає Укрінформ.

"Глави держав і перші леді поклали квіти до могил українських захисників на Полі почесних поховань Личаківського кладовища у Львові", – йдеться в повідомленні.

Президент України Зеленський у Телеграмі опублікував відео з церемонії вшанування пам‘яті. Він зазначив: "Ніколи не забудемо захисників і захисниць, які віддали життя за нашу свободу та незалежність. Пам’ятаємо про страшну ціну, яку платить наш народ за вільне й мирне майбутнє. Вічна пам’ять і слава нашим воїнам".

Водночас генерал-лейтенант, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук у Фейсбуці поінформував, що церемонія вшанування пам‘яті відбулася на Личаківському кладовищі. За його словами, окрім зазначених вище осіб, на заході були присутні заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, його перший заступник Андрій Годик.

Ткачук подякував військовослужбовцям роти почесної варти та військового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за участь та високу організацію заходу.

Читайте також: Державними нагородами від початку війни відзначили понад 40 тисяч захисниць і захисників

"Пам'ять про полеглих українських воїнів захисників – запорука того, що ми, українці, за будь-яких умов продовжуватиме разом боротись за нашу святу землю...Вічна пам’ять Героям полеглим…Честь і Слава Героям живим!", – додав генерал-лейтенант.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочою поїздкою у Львові.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-