ЦВК не визнала депутатами від ОПЗЖ наступних у списку після Королевської та Волошина

ЦВК не визнала депутатами від ОПЗЖ наступних у списку після Королевської та Волошина

Укрінформ
Центральна виборча комісія не визнала народними депутатами представників ОПЗЖ, що були наступними у списку після Наталії Королевської та Олега Волошина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ЦВК у Фейсбуці, інформуючи про результати свого засідання від 2 березня.

"ЦВК отримала постанови ВР, які достроково припиняють повноваження нардепів Наталії Королевської та Олега Волошина (особисті заяви про складення депутатських повноважень). За процедурою повинно було б відбутися заміщення, тобто визнання обраними нардепами наступних за черговістю кандидатів від ОПЗЖ. Однак Комісія визнала, що заборона діяльності ОПЗЖ рішенням суду — обставина, яка унеможливлює ухвалення ЦВК рішення про визнання обраними нардепами на позачергових виборах 21 липня 2019 року наступних за черговістю кандидатів у виборчому списку партії відповідно до ЗУ "Про вибори народних депутатів України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Стефанчук закликає проросійських політиків скласти депутатські мандати

Зазначається, що ЦВК також отримала постанови ВР, які достроково припиняють повноваження нардепів Олександра Трухіна та Юрія Солода (особисті заяви про складення депутатських повноважень). ЦВК мала б призначити проміжні вибори у цих округах, та під час воєнного стану в Україні заборонено проводити вибори. Тому Комісія розгляне питання призначення проміжних виборів народних депутатів у цих округах після припинення/скасування воєнного стану.

Як повідомлялося, під час воєнного стану в Україні заборонено проводити вибори.

20 червня 2022 року Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність політичної партії «Опозиційна платформа - за життя».

Читайте також: Арахамія анонсував результати очищення Ради від проросійських депутатів у 2023 році

15 лютого 2023 року до Верховної Ради офіційно надійшли заяви Наталії Королевської та Юрія Солода, обраних від забороненої політичної партії ОПЗЖ про складання повноважень народних депутатів, а 22 лютого така ж заява надійшла від депутата від ОПЗЖ Олега Волошина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-