Глави МЗС країн G20 не змогли погодити спільну позицію щодо війни в Україні

Глави МЗС країн G20 не змогли погодити спільну позицію щодо війни в Україні

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн G20 не змогли у четвер погодити підсумкове комюніке з пунктами, які стосуються України, через розбіжності щодо російсько-українського конфлікту.

Про це заявив глава МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар, передає Укрінформ з посиланням на The Indian Express.

«Були питання, і, відверто кажучи, вони (глави МЗС G20 - ред.) були стурбовані конфліктом в Україні. Були розбіжності. Були розбіжності, які ми не могли усунути», — заявив Джайшанкар.

Він додав, що члени погодилися з більшістю питань, що стосуються занепокоєння менш розвинених країн, наприклад, зміцнення багатосторонності, сприяння продовольчій та енергетичній безпеці, зміна клімату, гендерні питання та боротьба з тероризмом.

Читайте також: Блінкен і лавров зустрілися уперше після повномасштабного вторгнення рф - CNN

Глава МЗС Індії заявив, що міністри натомість оприлюднять підсумковий документ, а не офіційну спільну заяву.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді в четвер закликав міністрів закордонних справ країн G20 знайти спільну позицію щодо глобальних проблем, відкриваючи зустріч, на якій, схоже, домінуватиме тема війни росії проти України.

Зустріч міністрів закордонних справ G20 проходила 1-2 березня, невдовзі після того, як міністри фінансів блоку в Бангалорі не змогли дійти консенсусу за спільною заявою про засудження росії за війну в Україні і натомість погодилися на підсумковий документ.

Читайте також: Прем'єр Індії на зустрічі G20 закликав до спільної позиції щодо глобальних проблем

У цьогорічній зустрічі в Нью-Делі, зокрема, взяли участь глава мзс рф сергій лавров, держсекретар США Ентоні Блінкен та Джеймс Клеверлі з Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-