Україна завершує розбудову антикорупційної інфраструктури — Шмигаль

Україна завершує розбудову антикорупційної інфраструктури — Шмигаль

Укрінформ
Україна завершує розбудову антикорупційної інфраструктури, інституції перевіряють усі рівні на предмет корупції.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю німецькому Focus, передає Укрінформ.

"Україна завершує розбудову антикорупційної інфраструктури. Інституції повноцінно функціонують і перевіряють всі рівні на предмет корупції. Суспільство змінилося внаслідок цієї війни й більше не пробачає ознак можливих правопорушень. У нас нульова толерантність до корупції. Реакція миттєва. Швидке затримання людей, підозрюваних у зловживаннях, свідчить про зміну підходу України до цих питань", - сказав Шмигаль.

За його словами, в Україні нині немає системної корупції, а поодинокі прояви корупції не толеруються, з ними негайно борються.

Крім того, Прем'єр-міністр зазначив, що зараз йде робота над удосконаленням антимонопольного законодавства.

"Олігархічний вплив в Україні значно зменшився з початку війни. Хтось з олігархів виїхав із країни, хтось втратив вплив у ЗМІ. Майже ніхто з них більше не має політичного впливу. Багато хто був змушений згорнути свій бізнес на сході України – їхні підприємства окуповані або зруйновані", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Уряд планує провести податкову реформу після війни - Шмигаль

Також він зауважив, що проводяться ринкові реформи. За його словами, малі та середні підприємства мають стати основою для майбутнього відновлення України та її економіки. "Структура української економіки зміниться після цієї війни", - додав Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України планує провести реформу митниці уже цього року, зокрема вона включатиме реалізацію шести кроків.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-